Konuya ek olarak, ” Bilim yanılmaz mı?, Ateist akıl, İslam bilimi ve Rönesans,İslam bilim öncüleri, Richard Dawkins ve Stephen Hawking’e cevaplar” adlı yazıları da öneririz.
Bir alanda uzman olmak, farklı bir alan da da uzman olunduğunu göstermez. İyi bir fizikçi Hristiyanlık inancındaki tanrı kavramını reddedebilir ama mesela İslam’daki ilah inancını araştırmazsa ateist olarak kendini adlandırabilir. Ayrıca deist ve agnostiklerin ateist kategorisine eklenmeleri de, en azından kategorik olarak yanlıştır!
Gelelim konumuza:
Yaratıcıya inanmayan ve 1900-2000 arası nobel ödülü almış bilim adamı oranı yalnızca % 10.5’tir: “Atheists, agnostics and freethinkers comprise %10.5 of total nobel prize winners” (100 Years of Nobel Prizes , s.57) Nobel fizik ödülü sahibi arasından yalnızca 7 tanesi bir yaratıcıya inanmıyor(du). Oran olarak: % 4,7 Nobel kimya ödülü sahibi arasından yalnızca 9 tanesi bir yaratıcıya inanmıyor(du). Oran olarak: %7,0 Nobel tıp/fizyoloji ödülü sahibi arasından yalnızca 15 tanesi bir yaratıcıya inanmıyor(du) Oran olarak: % 9,0 (100 Years of Nobel Prizes , s. 59)
Alman bilim adamı Dr Dennert, son 400 yılda bilime ışık tutan büyük alimlerin felsefi görüşlerini inceleyerek 290 bilim adamının inançları üzerinde araştırma yapmıştır. 28’i hiç bir inanç tanımazken, 242’si Allah inancına sahip olduklarını ilan etmişlerdi. 20’si ise bu konularla ilgilenmediği anlaşılmıştır. İlgilenmeyenler de dinsiz kabul edilse bile büyük alimlerin yüzde 92’si bir yaratıcıya inanmaktadırlar. (Mehmet Aydın, Müsbet ilim ve Allah, s. 32)
“Reuters Ajansı, ‘eğitim kalitesindeki artışın insanların inanma ihtiyacını ortadan kaldırmadığını’ haber olarak bütün dünyaya geçmiştir.” (Radikal Gazetesi, 05. 04.1997)
“İnkârcılar, sözlerini bilim, mantık ve akılla tatlandırıp ambalajlarlar.” (İzzet Derveze, Kur’an cevap veriyor, s. 21)